Surfa på!

Drömmar och mål är till för att nås och för att kunna överträffa sig själv! Hur de nås, hur lång tid det tar och hur guppig vägen dit är spelar ingen roll. Har vi bestämt oss, tar vi oss dit förr eller senare. Men som min personliga tränare brukade säga: ”Om du kan vill du väll njuta så mycket som möjligt på vägen och inte komma i mål trasig?”.

never_give_up-72062

398c920f18f4885e5cb780cc43cbd245

Att alltid ha ett mål och samtidigt leva och njuta i nuet fungerar optimalt för mig. Gå dit hjärtat och målet leder mig, men ändå kunna överraskas och förundras på vägen. Strävan är att inte ha en färdig plan med skyhöga förväntningar där allt ska vara utstakat steg för steg, utan en gnutta ”waka waka” i det hela. Humor och självsäkerhet gör inte att man slarvar bort målet. Att vara säker på att målet kommer att nås innan man ens börjat tillsammans med en positiv inställning på vägen gör allt lite roligare. Lättare sagt än gjort men en nyttig strävan som sagt.

imagesCA6QUXCB - Kopia Approach everything in life - Kopia

imagesCAFDSRNG - Kopia

Jag var på en föreläsning i  veckan om att ta chanser och att det är inställningen som avgör om vi tar en chans eller en risk. Och att vi kan välja att stanna i den trygga, lätta zonen eller utmana oss med uppförsbackar och utmaningar för att bli ännu bättre. Vi kan se svackor som elaka motgångar eller som ett tillfälle där vi tar lite extra hand om oss själva för att komma ut starkare, mer balanserade och mer jordade. Plötsligt ändras väderförhållandet och en ny härlig våg dyker upp från ingenstans.

tumblr_lg31g6ZZCF1qbtejio1_400 - Kopia

Jag tror (klysch-varning) att man ska se livet som surfing. Det handlar om att ta sikte på horisonten, bestämma sig för att allt är möjligt och sedan surfa med! Upp på vågen, glida med, in i en omöjlig men ändå möjlig tunnel, ramla ner, rumla runt och så upp igen. Ibland spegelblankt vatten och ibland stora vågor men alltid inställningen om att det ska bli roligt och att man gör sitt bästa med att paddla och surfa om vartannat.

Att jag är en debatör för livet och att leva maximalt har nog ingen missat. Vet dina mål och drömmar och låt vägen dit vara flexibel. Går allt för enkelt och fort blir det ingen rolig och bra historia att återberätta senare. Och målmedvetenhet kan gå hand-i-hand med flexibilitet och humor.

33-e1354737560152 - Kopia

Så med helgen i framrutan, se till att ta sikte mot en våg och bara äg den!

Arriba!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s